Cégvezetés statisztikák segítségével

Következő időpontok:

2024. október 14-15. (hétfő-kedd)

„Boldoggá tesz, ha látom, hogy az üzleti életben sikeres vagy, de ez mit sem ér, ha emiatt a családodat csak alvás közben látod, és a gyerekeid Nélküled nőnek fel.”

(Ismeretlen)

Amikor egy szervezetet irányítunk, cégvezetőként az egyik legfontosabb feladatunk a munkatársak objektív megítélése, és az elvégzett munka pontos mérése! Ehhez – a mai divatos kifejezéssel élve – egy jól működő kontrolling (népies nevén mérési, vagy statisztikai) rendszerre van szükségünk.

Egy gépet is ellátnak mérőműszerekkel, hogy látható legyen, hol van túl nagy, vagy esetleg túl kis nyomás, mikor válik veszélyessé, vagy gazdaságtalanná annak üzemeltetése. Egy cégnél ezek a mérőműszerek a statisztikák!

Ha nem akarunk „pofapénzeket” osztani, és szeretnénk megkímélni magunkat és munkatársainkat a bérfeszültségtől, akkor tudnunk kell, hogy egyénileg ki mit tesz le az asztalra! Tudnunk kell, milyen irányba haladunk, és milyen sebességgel!

Emlékszem, amikor először lettem vállalkozó, a könyvelőm csak a következő év májusának végén tudta megmondani, hogy mennyi adót kell fizetnem. Persze addigra a bevétel nagy részét elköltöttem, így nehéz helyzetbe kerületem… Ismerek jó néhány vállalkozást, amely így ment tönkre! Információk hiányában sebezhetőek vagyunk!

Erről az az egyszeri sofőr jut eszembe, aki bekötött szemmel autózik, és elvárja, hogy a mellette ülő utas mindig „bemondja” neki, hogy 5 perccel ezelőtt hol jártak. Szerinted meddig lehet így eljutni? Elég az, ha 5 perccel később reagálunk egy hirtelen fellépő veszélyes helyzetre? Mindannyian tudjuk, hogyan végződne egy ilyen eset!!!
Cégvezetőként nem vállalhatunk ekkora kockázatot!

Csak hiteles, statisztikákra alapozott mérési eredmények ismeretében vagyunk képesek megalapozott döntést hozni a szervezettel, és a személyzettel kapcsolatban!

Így hatékonyan tudjuk díjazni azokat, akik megérdemlik, és ki tudjuk szűrni, hogy kik nem hajlandóak megfelelően teljesíteni. Ez az alapja egy jól működő anyagi érdekeltségi rendszer kialakításának a cégnél! Ez a folyamatos fejlődés, és a biztonságos növekedés záloga egy szervezetben! A mérési adatok, a következetesség, a munkatársak számára is átlátható prémiumrendszer és az objektív nézőpont azok, amik biztonságos és kiszámítható környezetet teremtenek a munkatársak számára, így ösztönzőleg hatnak a csoport teljesítményére.

Mindezek alapja a statisztikai menedzsment!

Pontosan kell tudnunk, mit tegyünk, ha válságos a helyzet, mi a teendő visszaesés, stagnálás, vagy gyors növekedés esetén! A saját cégünkkel nem kísérletezhetünk! Ehhez túl sok a vesztenivalónk!

A saját cégünkkel nem kísérletezhetünk!

témakörök

A fentiekhez biztosít a gyakorlatban is könnyen használható eszközöket, és hatékonyan bevezethető módszereket a Cégvezetés statisztikák segítségével tanfolyam.

Az előadásról mondták

Kezdd itt

„Hasonlóan az eddig elvégzett tanfolyamokhoz, ismételten használható ismereteket szereztem.
A tanfolyam rengeteg felismerést hozott, és módszereket adott arra vonatkozóan, hogy az itt feltárt
problémákra milyen módon találhatok megoldást.”

Rómer János

Lochner Kft.

„Az elmúlt három nap tapasztalata számomra nagy felismeréseket és motivációt, cégemnek pedig jövőképet és eredményhez vezető utat jelent.”

Polyák János

Vasex Kft.

 „Színesnek, érdekesnek és kereknek találtam! Tetszettek a példák és kaptam pár elgondolkodtató információt. Könnyen értelmezhető volt, szerintem egyszerű lesz átültetni a gyakorlatba. „

Bihari Vilmos

Insignis Consult Kft.

Szerezz személyes tapasztalatot szolgáltatásainkkal kapcsolatban!

Részletek

Vegyél részt a vezetőknek szóló 2 órás ingyenes bemutató előadásunkon és győződj meg róla személyesen, hogy amit mi tudunk nyújtani, megfelel-e Neked!

Helyszín: 6728 Szeged, Back Bernát u. 8. II. e. 22.

Próbálj ki minket ingyenesen a gyakorlatban!

Jelentkezz bemutató előadásunkra