Ajánlott irodalom


ikon
Nógrádi Bence - Rinocérosz üzletkötés

Hogy mennyire jó a könyv, azt mi sem bizonyítja látványosabban, mint az a tény, hogy Bence és cége gyakorlatilag a konkurenciánk népes táborát gyarapítja. Ennek ellenére tiszta szívvel ajánljuk. Hát ennyire jó ez a könyv. Komolyra fordítva a szót - régi probléma, hogy az értékesítéssel foglalkozó, nálunk kapható könyvek általában amerikai írók tollából származnak és az amerikai piacról szólnak. Ami azért (legyünk pozitívan realisták) picit más. Bence könyve ezzel szemben a mai nagy magyar valóságról szól, magyar értékesítőknek, magyar példákkal. Bence egyébként 16 éves kora óta foglalkozik eladással. Biztosan van, amit még nem tud a szakmáról, de ezt nem könnyű észrevenni.

2.950,- Ft + postaköltség 

 Ha meg akarod rendelni a könyvet, klikkelj ide!

ikon
L. Ron Hubbard - A munka problémái

Talán még soha nem írtak ennyire jó könyvet a munka témájáról. Félreértés ne essék, nem egy "dolgozni jó" és "a munka nemesít" típusú, hurráoptimista közhelyekkel dobálózó műről van szó. Az utolsó porcikájáig gyakorlatias, bármilyen területen jól használható könyvvel hozott össze minket a jó szerencsénk, már amennyiben a kezünkbe kerül. A szerző szisztematikusan végigveszi azokat a tényezőket, amelyek megnehezítik és - idővel - megkeserítik a munkát. De nemcsak a háttérben galádul megbúvó törvényszerűségekről rántja le a leplet. Megoldásokat is kínál. Olyan egyszerű, bárki által elvégezhető gyakorlatokat, amelyek segítségével megszüntethető a munka okozta (szellemi) kimerültség, csökkenthető a munka vagy a munkahely által kiváltott kellemetlen érzés és növelhető a munkavégzés magabiztossága. Nem ragozzuk tovább - alapmű.

ikon
Sergio Zyman - Csak a profit számít

Sergio Zyman a Coca-Cola néven elhíresült, üdítőitalokat gyártó és forgalmazó monstrum marketingvezetője volt hosszú éveken keresztül. Tevékenysége eredményeképpen 50%-kal nőtt a cég forgalma, ami azért - lássuk be - egy ilyen böszme vállalat esetében már nem kis fegyvertény. Mr. Zyman szerint a "klasszikus marketingnek" befellegzett, új korszak köszöntött a szakmára. Könyvében leszámol a marketinget körülvevő misztikával és mellébeszélésekkel. Eredményorientált hozzáállását nemcsak a könyv címe tükrözi - a nagy reklámügynökségek munkatársai, a hun világhódítóra utalva, Attilának nevezték a háta mögött.

ikon
Al Ries/Jack Trout - A marketing 22 vastörvénye

Egy szenzációs páros, akik forradalmasították a marketinget. Első tanulmányuk még a 70-es években jelent meg, hihetetlen felfordulást idézve elő. Már akkor megjósolták, hogy az addig előszeretettel alkalmazott, "kisgyermek kiskutyával játszik, miközben behízelgő férfihang a rímekbe gyötört üzenetet óbégatja vidáman a háttérben"- típusú marketingnek bealkonyult. Érdekes, hogy sokan ezt azóta sem vették észre, de ez legyen az ő problémájuk. A marketing 22 vastörvénye olyan alapelveket tartalmaz, amelyeket ismernünk kell, ha eredményesek akarunk lenni. Ezek nem kitalált, hanem felfedezett törvények és mint tudjuk, a törvény nem ismerete nem mentesít a következmények viselése alól.

ikon
Al Ries/Jack Trout - Pozicionálás

Az a bizonyos, fentebb említett, 70-es években megjelent tanulmány könyv alakban, némileg aktualizálva. Címe arra utal, hogy napjaink legfontosabb marketing-szakkifejezése a pozicionálás. A szó egyébként többértelmű, ha csak az egyiket ismerjük, az kevés.

ikon
Al Ries/Jack Trout - Marketingháború

A szerzőpáros harmadik könyve (mit csináljunk, ennyire jók). Üzenete szerint a marketing valójában háború, amelyet a modern hadviselés szabályai szerint vívnak. A könyv stratégiát és megoldásokat ad arra vonatkozóan, hogyan nyerhetjük meg ezt a háborút.

ikon
L. Ron Hubbard - A tanulás alapvető kézikönyve

Ha az emberek által legkívánatosabbnak tartott tevékenységekről listát készítenénk, a tanulás nagy valószínűséggel nem kerülne be az első tízbe. Magyarán, utálunk tanulni (tisztelet a kivételnek). De miért van ez így? Az egyik alapvető ok, hogy nem tanítottak meg bennünket tanulni. Ez elsőre kissé furcsán hangozhat, mert annyira belevette már magát a fejünkbe az a gondolat, miszerint aki olvasni tud, az tanulni is tud. Ez közel sincs így. A tanulásnak, mint minden tevékenységnek, megvan a maga technológiája. Ha hatékonyan, gyorsan akarunk tanulni és feltett szándékunk, hogy alkalmazzuk is a tanultakat, akkor "A tanulás alapvető kézikönyve" kikerülhetetlen olvasmány.